SafeCycle4Kids

 

Το SafeCycle4Kids είναι ένα 18μηνο χρηματοδοτούμενο από την ΕΕ έργο, που στοχεύει στην βελτίωση της ασφαλής μετακίνησης των παιδιών με ποδήλατο, υποστηρίζοντας την χρήση του ποδηλάτου ως μέσου ενεργητικής μετακίνησης, το οποίο μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της φυσικής δραστηριότητας. Τα παιδιά (και οι οικογένειες) αποφεύγουν να κάνουν ποδήλατο για λόγους ασφαλείας.

Η ιδέα του SafeCycle4Kids βασίζεται σε δύο αρχές, από τις οποίες αναμένεται τα παιδιά να αυξήσουν την αυτοπεποίθηση τους και να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των οικογενειών τους, μέσω της βελτίωσης των δεξιοτήτων τους στην μετακίνηση με το ποδήλατο: 1) Η αντίληψη των γονέων σχετίζεται με την ανεξάρτητη μετακίνηση των παιδιών καθώς, αισθάνονται ότι τα παιδιά τους κινδυνεύουν όταν κυκλοφορούν στο δρόμο με το ποδήλατο 2) Η βελτίωση των δεξιοτήτων των παιδιών με σκοπό την ασφαλέστερη χρήση του ποδηλάτου, αποτελεί σημαντικό στόχο για την προώθηση της ποδηλασίας μεταξύ των παιδιών. Οι πέντε εταίροι του συγκεκριμένου έργου, θα αναπτύξουν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα ασφαλούς μετακίνησης με ποδήλατο, για παιδιά και γονείς, το οποίο θα βασίζεται στις καλές πρακτικές εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα σε διάφορες χώρες, ώστε το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ευρωπαϊκή κλίμακα. Αυτό θα βοηθήσει για να αυξηθούν τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας των παιδιών και των οικογενειών μέσω μιας οικονομικής, πράσινης και χωρίς αποκλεισμούς μεθόδου άσκησης.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Σκεπαριανό Αλέξανδρο για την οργάνωση και την υλοποίηση του προγράμματος στο σχολείο μας. Αρωγοί στην προσπάθειά του οι μαθήτριες και μαθητές της ΣΤ' τάξης και ο δάσκαλός τους.



























Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια